DAN RUŽIČASTIH MAJICA


Milijuni mladih diljem svijeta, 26. veljače 2020. godine obilježili su Međunarodni dan prevencije vršnjačkog nasilja „Dan ružičastih majica“ izvorno „Pink Shirt Day“. Sve je počelo 2007. godine kada je učenik u Kanadi bio izložen vršnjačkom nasilju u školi, zbog dolaska u ružičastoj majici, koja je bila simbol podrške majci koja je oboljela od karcinoma. Školske kolege odlučile su da dignu svoj glas protiv nasilnika i daju podršku zlostavljanom učeniku tako što su se slijedeći dan svi u školi pojavili u ružičastim majicama.

Koordinacijski tim za prevenciju nasilja:

  • Sanja Bevanda, prof. i
  • Draženka Karačić, prof.

u suradnji s Vijećem učenika  i koordinatoricom Žana Divić, prof. priredili su niz aktivnosti :

  • Ružičaste majice tematski i konceptualno dizajnirane  za profesorice i učenike ; Transparent u školskom dvorištu ;   Photo corner ;  Brošurice ;  Pink plakat izrezan u obliku majice ;  Oslikana ploča u školskom predvorju ;  Power Point prezentacija.

Obilježavanjem ovog dana, cilj nam je potaknuti tolerantno ponašanje, stvoriti sigurno okruženje, bez osjećaja superiornosti i inferiornosti kod pojedinaca. Pozitivno ozračje u kojem će se svatko osjećati prihvaćeno i ravnopravno.

P.S. Hvala na nesebičnoj podršci i motivaciji od samog početka, na samozatajnom radu koji je itekako vidljiv na prekrasnim, personaliziranim ružičastim majicama.                                               

 

                                                                           VIJEĆE UČENIKA

 

Share This: