Ekskurzija 2019.


            Mostar…

Subota, 7. rujna konačno je stigao. Za nas maturante poseban vikend jer smo tu večer krenuli na ekskurzijsko putovanje. Ispratili su nas naši najmiliji, ravnateljica Ivana Novak  i profesori. Prepustili su nas razrednicima i krenuli smo zajedno u nezaboravnu avanturu.

Padova i Verona

Prvo odredište bila je Italija – Padova i Verona. Obilazak spomenika iz rimskog razdoblja, fotografiranje u romantičnoj Veroni, prekrasni trgovi i obilazak bazilike sv. Ante Padovanskog ostat će nam dugo u lijepom sjećanju.

Bazilika Sv. Ante u Padovi

Milano, Monte Carlo, Španjolska

Sutra smo nastavili put Milana, ekonomskog središta Italije, grada industrije i modnih kuća, ali i bogatoga kulturnog naslijeđa. Uživali smo u trgu Milanske katedrale i fotografiranju na suncu.  Naravno, nijednu fotku nismo objavili na Instagramu! Sljedeće naše odredište bio je Monte Carlo, glavni grad druge po veličini najmanje država na svijetu. Mjesto luksuza i glamura! U jutarnjim satima stigli smo u Španjolsku, Lloret de Mar, turističko mjesto udaljeno sat vremena od Barcelone. Iduća četiri dana i noći bili su nezaboravni. Obišli smo kulturne znamenitosti Barcelone, uživali u diskoteci Tropics, kao i u plažama Sredozemnog mora i iskoristili smo bazen u hotelu. Teško je odrediti je li Barcelona ljepša danju ili noću? Sagrada Familia, Trijumfalna vrata, Stadion FC Barcelona, Placa Espana, Catalun i gotička četvrt, Miramar itd. plijene svojom ljepotom i poviješću. Noćni razgled Barcelone je poseban! Čarobne fontane, prepoznatljivi simbol Barcelone, u kojem voda, svjetlo i glazba igraju predstavu koja ostavlja bez daha. Pamtit ćemo i viteški turnir, kokoš koju smo jeli sa srednjovjekovnim ”manirima”. Zabavljali se uz tradicionalne španjolske plesove i plesali do zore.

Katedrala u Milanu
Viteški turnir
Zabava do zore

Grasee, Cannes, Nice

Oprostili smo se od Španjolske i krenuli prema Grassu, gradiću u Francuskoj,  koji je svjetska prijestolnica poznata po parfemskoj industriji. Naučili smo kako nastaju parfemi i uživali u prezentacijama mirisa. Zaustavili smo se u Cannessu. Prošetali bulevarom Croisette do palače filmskog festivala u Cannessu, potom proveli večer u Nici.

Gardeland, Venecija

Sutrašnji dan bio je mjesto adrenalina i fantazije – Gardeland. Prije ulaska u zabavni park godio nam je svima capuccino  i kroasani ”kod babe”. Ponovno smo prespavali  u Italiji. Obišli smo Veneciju, uživali u Trg sv. Marka, promatrali gondole s mosta Rialto. 

Venecija
Venecija – Crkva Sv. Marka
Na Trgu Sv. Marka

Mostar…

Hvala našem vodiču Mislavu Kolaku na izvrsno obavljenom poslu jer uistinu smo puno toga naučili i doživjeli na zanimljiv način. Hvala i našim razrednicima koji su s nama proveli nezaboravno desetodnevno putovanje: Draženki Penavić, Korneliji Marijanović, Ivani Rosić, Ani Šutalo, Viktoru Blagojeviću i Karolini Vrljić.

                                                   MATURANTI GENERACIJE 2016./2020.

Share This: