Rustic pathways i Snaga mladih


Gosti sa Long Islanda u posjetu našoj školi

IMG_207 (1)Ovo su učenici osnovne škole Long Island, iz New Yorka uzrasta od 12 do 14 godina. Svake godine imaju edukaciju kroz putovanja preko agencije Rustic pathways i Snaga mladih. Prošle su godine bili u Maroku, ove su godine došli u Mostar i bave se korisnim društvenim radom i učenjem o zemlji i regiji u kojoj borave. Učenici su došli u pratnji svojih profesora, a kroz našu ih školu vode učenice Lea Knežević i Viktorija Pavlović iz 4.b. Danas su se pridružili našim učenicima, bojali zid, igrali odbojku i počastili se krofnama.

 

 

Naučimo ponešto o otoku sa kojega dolaze…

Slikovni rezultat za long island država njujork  Long Island je otok u saveznoj državi New York te najveći otok u cjelovitom SAD-u (bez Havaja i Aljaske). Otok se sastoji od okruga Queens i Brooklyn na zapadu i taj se dio otoka naziva Long Island City jer spada pod teritorij grada New Yorka, te okruga Nassau i Suffolk na istoku.

Na sjeveru je istoimeni estuarij, a na jugu je Atlantski ocean. Ima oko 8 milijuna stanovnika, čime je 17. svjetski otok po brojnosti.

Sa svojih 600 milja obale i više od 90 lučkih gradova, Long Island je raj pomoraca. Svake godine, od aprila do novembra, legije turista i mještana odlaze na Long Island Sound na sjever i Atlantski okean na jugu na brodovima koji nude spektakularne poglede na prostrane plaže, živahna morska stvorenja i izuzetne zalaske sunca dok surfate. 

Čuven je pješčanim plažama,  vinarijama svetske klase, svežim lokalnim proizvodima i plodovima mora. Long Island je proglašen jednom od 10 najboljih vinorodnih regija na svijetu i ima vrhunske restorane. Dvije plaže redovito predvode slavnu Dr. Beach Top 10 listu. Ali ima još toga za otkriti. Samo nekoliko minuta od Manhattana, pronađite sve što vam je potrebno za savršen bijeg iz uzavrele velegradske vreve!

Slikovni rezultat za long island

Dinner Cruises on Long Island, New YorkPovezana slika

 

 

Share This: